2019-ben visszatér a nagymama tapétája

Ha egy kicsit megismerkedünk a jövő évi lakberendezés trendekkel, azt látjuk, hogy hatalmas divat a tapéta, és a virágos változatok mindennél jobban hódítanak.

Romantikus hangulatot csempész az otthonunkba

 

Az Elle Decor összefoglalója alapján az egyik húzótrend lesz jövőre az igen sokáig divatjamúltnak tartott virágos tapéta.

 

Akik ismerik a divat világát, nem csodálkoznak, hiszen évek óta dominál a ruhák terén a nagy minta és a virág. A dzsungelminták, a rózsák és minden más növény motívum jelen van a női divatban, és ez az ornamentika már a falakon is felbukkan. A virágmintával már idén sem lőhettünk mellé, akár hagyományosról, akár absztraktról van szó, ez jövőre még inkább így lesz.

 

Rengeteg változatban hódít ez a minta, biztosan mi is megtaláljuk majd a kedvencünket 2019-ben. Ahová mindenképpen illik a lakásunkban ez a bensőséges és érzelmes motívum, az a hálószoba.

 

 

Nemcsak a virág, hanem a bohém illetve az op art stílus is jellemezni fogja a jövő év lakberendezését.

 

Virágmintás tapéta

 

A különleges mintákkal annyiban érdemes vigyázni a falburkolat terén, hogy ne teremtsenek túl kusza hangulatot a belső térben. Ha kissé zsúfolt az otthonunk, inkább letisztultabb tapétát keressünk, vagy burkoljuk be a tapétával csak az egyik falat.

 

 

Amennyiben nem akarunk mellélőni, tegyük tiszteletünket tapéta áruházakban, vagy olvasgassunk lakberendező magazinokat. Tanulhatunk online is a tapéta trendről, ha webshopokat böngészünk, vagy ellátogatunk a FAVI.hu oldalára, ahol az egész magyar piacról gyűjtötték össze a különféle bútorokat és lakás dekorációs elemeket.

 

 

A letisztultság és a fehér szín is meghatározó lesz

 

 

Milyen falburkolatot érdemes még választanunk, ha jövőre szeretnénk trendi otthont kialakítani? Elsősorban a fehérre érdemes szavazni, ugyanis ez az árnyalat - bár nem ez a 2019-es év színe - uralni fogja a szezont.

 

A fehér enteriőr - és a fehér tapéta - nagyon trendi, de ne feledjük élénk színekkel feldobni, hogy ne legyen egysíkú, netán fogorvosi rendelő hangulatú a belső tér.

 

Meglepő, de menő a szürke: a férfiak bizonyára örülnek, hogy trendi acélszürke teret alakíthatnak ki. Néha kissé nehéz divatosan kialakítani egy férfias belső teret, de a metálos színek térhódítása remek lehetőségeket ad az erősebb nemnek.

 

Emellett a rose gold, avagy rózsaarany is rendkívül menő nemcsak az öltözködésben, hanem a lakberendezésben is. Egy rózsaarany-fehér árnyalatú virágmintás tapétával biztosan nem fogunk hibázni.