327 milliárd Miskolc és térségének

Kósa Lajos a diósgyőri várban tartott sajtótájékoztatón közölte: ipari, idegenforgalmi, közbiztonsági és infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg állami forrásból a Modern városok program keretében Miskolcon és térségében, mintegy 327 milliárd forint értékben.

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: a programnak köszönhetően elkészül Miskolctól a magyar-szlovák államhatárig az M30-as autópálya 240 milliárd forint értékben, fejlesztik a tapolcai strandot, folytatódik a diósgyőri vári rekonstrukciója, ipari parkot alakítanak ki, intelligens térfigyelő kamerarendszert telepítenek, valamint elkerülő út és közlekedési csomópont megépítésére kerül sor.

 

327 milliárd forint Miskolc és térségének a Modern városok program keretében

Befejeződik a felújítás: a diósgyőri vár tervezett rekonstrukciója 

 

Kriza Ákos polgármester arról szólt, hogy a program rendkívüli stabilitást jelent Miskolc, a fejlesztések gyakorlatilag átölelik az egész várost. Kiemelten szólt az oktatásról, a szakképzésről, mert - mint mondta - jól képzett munkaerő kell a program elemeinek végrehajtásához, Miskolc erre is készül. A közbiztonságról azt mondta: Miskolc biztonságos város, de a kiépítendő, nyolcszáz kamerából álló intelligens térfigyelő-rendszer még inkább azzá teszi. 

 

MTI/T.D.