A Lufthansa Technik szervizközpontot telepít Miskolcra

A külgazdasági és külügyminiszter a csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a német Lufthanza vállalatcsoport, repülőgép javítással – és fenntartással foglalkozó vállalata 43 milliárd forintos befektetéssel szervizközpontot telepít Miskolcra.

Azért esett Miskolcra a választás mert itt fejlett az infrastruktúra és versenyképes üzleti és gazdasági környezet található, valamint jól képzett munkaerő is van. Fontos , hogy a helyi tudást használják. A helyi oktatási intézményekkel is felveszik a kapcsolatot az utánpótlás biztosítása végett.

 

A légitársaságok számára a kiszolgáló üzemek nagyon fontosak, a repülőhajtóművek fenntartása, gyors szervizelése elengedhetetlen. A miskolci szervizközpont más nemzetközi légitársaságok gépeit is fogadja majd. Az üzem létrejöttéhez a kormány képzési támogatással járul hozzá.  

 

Magyarországon a légi közlekedést kiszolgáló ipar termelési értéke elérte a 105 milliárd forintot. Ezzel a miskolci szervizközponttal tovább nőhet a teljesítményük. Miskolc polgármestere kiemelte, hogy a városban ez lesz az eddigi legnagyobb összegű ipari beruházás. Az elmúlt években folyamatosan fejlesztették a várost, ezért nagy elismerés, hogy rájuk esett a választás. Ahhoz, hogy ezt elérjük szükség volt a kormány erkölcsi és anyagi támogatására és a letelepedő cégek bizalmára. Miskolc akár Európa egyik legnagyobb MRO(karbantartó-javító-átvizsgáló) központjának adhat otthont.

 

 A Lufthansa Technik AG szervizközpont indulása 2022

A Lufthansa Technik AG szervizközpont indulása 2022

 

A Lufthansa Technik AG működése 2022-ben fog elindulni. A központban szigorú és magas színvonalú követelményeket és szabványokat kell követni, ezért jól képzett munkaerőre van szükség. Ezen kívül saját fejlesztési feladatok is lesznek, ezért jól képzett mérnököket is keres a cég. Munkatársaik számát további 400 fővel szeretnék bővíteni. Az idén már felvesznek alkalmazottakat és ameddig nem indul el az üzem, továbbképzésre küldik őket Németországba és Írországba. A beruházás összege fedezi a szakemberek képzését is az építkezés és a berendezések beszerzése mellett.

 

Ezek a beruházások a magyar nemzetgazdaságnak és Miskolc gazdaságának is fontosak az itt élők szempontjából. A német vállalatoknak nagy szerepe volt abban, hogy hat éve folyamatosan bővül a magyar gazdaság.