Az autókulcsházban található az indításhoz szükséges chip

Napjainkban szinte már nincs olyan magánszemély, aki ne rendelkezne akár saját, akár hivatali járművel. Minden esetben valamilyen autókulcs szükséges ezek beindításához.

Amennyiben esetleg elvesztetted volna a sajátodat vagy más okból másolatra lenne igényed, ne aggódj, könnyen megoldható a probléma! Webáruházunk online felületén rengeteg márkajelzésű kocsihoz forgalmazunk ilyen típusú kellékeket, böngéssz közöttük kedvedre. Az oldalunkon megjelenített márkajelzések és logók az illető cégek tulajdonát képezik, csak beazonosítási szándékkal tüntetjük fel őket, tehát a szerzői jog továbbra is a törvény szerinti jogtulajdonosokat illeti. Sokféle autókulcs található meg egy-egy márkajelzésű kategórián belül, a legelterjedtebbek az elektronikát és chipet magukba foglaló változatok, de ezeken belül is nagy lehet a szórás.

 

Választhatsz a két- vagy háromgombos kivitelezésű darabok között valamint összecsukható, azaz bicskakulcs néven ismert példányokat is. Ezek előnye, hogy a táskába helyezve nem sértik meg a benne lévő érzékeny tárgyakat, mint amilyen például az okostelefon. A komplett kulcsok mostanság már gyakran távirányítóként is funkcionálnak, praktikusság szempontjából ezek használata igen kényelmes, mivel néhány méter távolságból már ki- illetve bezárhatóak az ajtók.

 

A korszerű autókulcs kötelező tartozéka a megfelelő elem vagy esetenként kisebb akkumulátor. Oldalunkon tájékozódhatsz azzal kapcsolatban, hogy melyik fajta szabadkezes vagy Smart, milyen frekvencián működik és melyik típusú chipet tartalmazza. Amennyiben a meglévő nyitószerkezeted külső felülete megsérült, kikoptak a gombok vagy más jellegű károsodással bír, számos tetszetős külsejű autókulcsház található oldalunkon, válaszd ki közülük a neked leginkább tetszőt és már meg is újult a szerkezet! Az autókulcsház cseréjénél figyelj arra, hogy precízen kell áthelyezni a kulcszárat, a chipet és távirányítós darab esetén az elektronikát is!

 

A fémből készült rész gyakran bele van sajtolva magába a házba, akkor ezt újra kell marni. Ehhez viszont már szakemberre van szükség, aki rendelkezik az ehhez nélkülözhetetlen másológéppel. Bicskakulcs esetén is lehetséges ez a csere, de a nyitó-záró mechanizmus gondot jelenthet, de a stift kiemelésével ennél a fajtánál is kivehető a penge. Az elektronikai rész csak ugyanolyan méretű házba tehető át annál az egyszerű oknál fogva, hogy a kisebbe nem fér bele, a nagyobban pedig nem rögzíthető megfelelő módon. Az autókulcsház cseréjének legérzékenyebb része magának a chipnek az átrakása, mert, ha ez az alkatrész megsérül folyamat közben, nem fog elindulni az autód.