Bobcat a kedvenc rakodógépek egyike

Ha egy vállalkozás homlokrakodót keres, akkor szinte biztos, hogy a Bobcat márka mellett fog dönteni, hiszen a sok éves múltra visszatekintő márkanév már szinte szinonima szóként szerepel a köztudatban, mint az egyik legismertebb és legmegbízhatóbb építőipari gép.

Ezek a kotrásra és rakodásra egyaránt használható járművek nem csak az építőiparban, de a gazdaságokban, az erdészetben és még a városkarbantartási munkálatok közben is jó szolgálatot tesznek.

 

Általában valamilyen járószint feletti ömlesztett anyaggal dolgoznak, mint például a sóder, a föld vagy a homok. Nevüket az elejükön lévő kotrólapátról kapták, amelyekkel ki tudják valamilyen szinten termelni és fel is tudják emelni a különböző anyagokat.

 

A homlokrakodók számtalan területen bevethetőek!

 

Nem hiába az egyik kedvenc rakodógépek egyike a Bobcat, hiszen nem csak egyszerű, sima talajon tudjuk alkalmazni, hanem hegyoldalban, domboldalban vagy más, szint feletti területek kotrására és talajkitermelésére is egyaránt. Számtalan típus és modell létezik és mindegyik külön-külön célterületen fejti ki előnyeit. Így például léteznek külön hegybontó kotrók és bányászati változatok is a hagyományos modelleken kívül.

 

Egye változatain lánctalpak is találhatóak, de jellemzően gumikerekeken közlekedik. A különböző típusok között megtaláljuk az egyszerűbb homlokrakodókat, a forgóvázas gépjárműveket, a lánctalpas változatokat, a mini kotrókat, a teleszkópos rakodókat és a bányászati homlokrakodót is. Ezek mind eltérő tulajdonságokkal és méretekkel rendelkeznek, hogy egy-egy speciális területen nyújthassák a lehető legjobb teljesítményt.

 

A Bobcat az egyik legnagyobb homlokrakodó márkanév

 

Noha több építőiparban és más területen is nevet szerzett nagy márka termékpalettájában találhatóak meg a homlokrakodók, a Bobcat kiérdemelte a legnagyobb népszerűséget minőségi és praktikus járműveivel. A Bobcatan kívül azonban több, ismert gyártó is készít hasonló járműveket, így többek között a Caterpillar, a Hitachi, a John Deere, a Komatsu, a Kramer, a Liebherr, a New Holland, a Schaeff, a Terex, a Volvo és a Zeppelin is.

 

Sajnos azonban, Magyarországon, a megnövekedett építőipari munkálatok száma miatt, egyre nehezebb új homlokrakodót beszerezni. Erre nyújt azonban megoldást, a mascus.hu internetes portál, ahol közel 2000 különböző típusú és márkájú homlokrakodó közül válogathatunk.

 

Homlokrakodót másodkézből, kedvező áron, az internetről

 

A legújabb lehetőség, hogy az interneten keresztül vásárolunk használt építőipari gépeket, járműveket és alkatrészeket. Az országokat összekötő mascus.hu portálon közel 600 darab használt Bobcat között böngészhetünk és megtalálhatunk olyan népszerű modelleket is, mint az S130, az S70, az S100, a T590 vagy az S160. A portál előnye, hogy nem csak Európából, hanem Amerikából vagy Ázsiából is rendelhetünk használt gépeket. Így Magyarországon kívül Lengyelországból, Finnországból, Németországból és az Egyesült Államokból is vásárolhatunk építőipari homlokrakodókat másodkézből. A találati listát pedig szűrhetjük ár alapján, gyártási év szerint vagy akár üzemórák alapján is. Így biztosan minden vállalkozás megtalálja a saját maga költségvetésének és igényeinek megfelelő modellt.