Csuklópánt emlékbe

Minden nyarat úgy él meg a fiatalság, mintha az utolsó lenne. Kimaxolt élmények, hatalmas bulik és felejthetetlen nyári esték korát éljük. Nem csoda, hogy a party ereklyék is felértékelődtek!

Egyre gyakrabban kapunk megváltott jegyeink mellé, vagy akár az utcán szembejövő termékpromóciók kísérőjeként színes, mintás, feliratos pántokat. Az idősebbek nem értik feltétlenül, mi az extra bennük, hiszen funkcionális oldalról közelítenek feléjük, de a fiatalabb, élmények habzsolásáért élő generációk egyenesen megőrülnek értük! Mutatjuk, miért.

 

Pontosan miről is beszélünk?

 

Tulajdonképpen a csuklópánt strandra, koncertre, kiállításra megkülönböztető jelként kitalált, jellemzően roncsolás nélkül el nem távolítható szalag. Egyszerű az ötlet, mégis nagyszerű: a fesztiválkapun csak akkor mehetünk át, vagy a pultnál csak akkor szolgálnak ki, ha karunkon ott a belépő. A szakadásálló kis szalag kényelmes, szinte észrevétlen viselet, több verziója hosszabb időre, akár 7-14 napra is helyén marad. Mivel egyedi mintákat, feliratokat, kreatívokat lehet rájuk nyomtatni, egyszerre kiváló reklámfelületek is. A szoros értelmében véve darabonként nem túl értékesek, mégis sokan vigyáznak rájuk és kímélik őket.

 

Mégis, mit esznek rajta?

 

A csuklópánt tartós karszalag, ami nem esik le, bírja a strapát, nem szakad el, a jobb minőségű el sem piszkolódik. És bár már sok marketinges felfigyelt a csuklópánt reklám kiaknázható lehetőségeire – hiszen nincs annál jobb reklám, mint ha hétköznapi, nem fizetett emberek hordják magukon márkajelzésüket –, a legtöbbeknek ezek a kütyük továbbra is a nyár fénypontjainak, egy-egy hatalmas bulinak vagy koncertnek az emlékeit jelentik. 

 

Jegyek s csuklópántok - nyári koncert emlékek

 

Innentől kezdve pedig számukra nem is egyszerű plasztik csuklópánt, hanem emocionális értékkel megnövelt tárgy, amit érdemes megóvni, gyűjteni, az utókornak megőrizni. Egy-egy jó szín, menő kreatív vagy találó szlogen sokat emel persze a presztízsen, de az eltökélt rajongók akár a sima, egyszínű szalagokból sem restek jópofa emlék-, sőt, használati tárgyakat készíteni. Az interneten hódítanak a vinyl csuklópántokból szőtt strandtáskák, falra akasztatott montázsok, vicces fürdőkádkilépők és egyéb kreatív megoldások. Nem csoda hát, hogy mindenki bolondul értük!