Ideális téli programok kint és bent

Bár sosem lehet tudni, hogy az idei tél során esik-e hó, és ha igen, akkor mennyi, a szánkózáson kívül sok más érdekes és izgalmas programmal tölthetjük el szabadidőnket a szabadban vagy otthon.

Ráadásul a hideg levegőn lenni sokszor egészségesebb, hiszen a vírusok és a baktériumok is megadják magukat a mínuszoknak, tehát, ha jól felöltöztünk, akkor nem kell tartanunk a megfázástól.

 

Kinti programok

 

Vannak a klasszikus programok, amelyeket kár kihagyni télen. Ha van rá lehetőségünk menjünk el síelni. A szánkózás már könnyebben kivitelezhető, és felnőttként is élvezetes, nemcsak a kisgyerekesek kiváltsága. Egyre több korcsolyapályát nyitottak télre a kisebb és nagyobb városokban, menjünk és gyakoroljunk, remek móka, főleg, ha közben egy-két forralt bort is be tudunk iktatni a hideg elleni védekezés gyanánt.

 

Amíg tartanak, addig a karácsonyi vásárok látogatása is szuper időtöltés egy-egy délutánra. Jókat lehet enni, inni és pénzt költeni. A kirándulásokról sem kell lemondani, sőt! Téli túrákat is szervezhetünk magunknak, például egy kis erdei kisvasutazással egybe kötve, vagy ugyanezt megtehetjük a Gyermekvasúttal is.

 

Benti programok

 

Sokan vannak, akik ebben az időben semmi másra sem vágynak, csak arra, hogy végre otthon maradhassanak, bekuckózva a takaró alá egy bögre meleg kakaóval, teával, rumos teával vagy forralt borral. Végre van idő könyvet olvasni a fotelben akár éjszakába menően. Csak egy-két lámpa, állólámpa világít, hogy meghitt legyen a hangulat, nem kell fényárban úsznia az otthonunknak.

 

Végre lehet büntetlenül sorozat- és filmmaratont tartani, ha nem kell másnap dolgozni menni. Remek program az ünnepek alatt is, ha már úgysem tudunk megmozdulni a sok elfogyasztott ételtől. Apropó étel... itt az idő, hogy minden eddigi meg nem főzött receptet elkészíthessünk. Mézeskalács sütés, zserbó, bejgli az alap, hogy ezeket ki kell próbálni, de ha nagy főzéseket tervezünk, jöhet a Wellington bélszín is meg a házi kenyérsütés!

 

Akik társaságra vágynak, azok rendezzenek baráti összejöveteleket, szervezzünk társasjáték estét, vagy egy közös főzést a többiekkel. A nagy, világmegváltó beszélgetésekhez minden adott. Meghitt hangulat, jó emberek, jó időben, jó helyen... az otthonunkban.

 

állólámpa meghitt fénnyel

 

 

Gondoskodjunk a meghitt hangulatról!

 

A meleg és meghitt hangulathoz nem kell túl sok minden. Gyertyák ,mécsesek, meleg takarók, karácsonyi dekoráció és fények. Bár hamarabb sötétedik, ez nem jelenti azt, hogy nappali fényben kell, hogy pompázzon otthonunk.

 

Állólámpák hangulatossá teszik otthonunkat, állítsuk őket a kanapé vagy fotel mellé. A modern állólámpáknak sokszor nincs ernyője sem, csak maga az égő világít, télre cseréljük le energiatakarékos és meleg fényű változatokra, esetleg Edison típusúakra.

 

Ma már mindenféle stílusú otthonhoz találunk hozzá illő állólámpát. Sőt a gyártók lámpacsaládokban gondolkodnak, így az állólámpa mellé választhatunk akár új mennyezeti világítást is, vagy falikarokat. A társasjátékozáshoz, meghitt vacsorához vagy filmnézéshez persze bőven elég tud lenni csak a hangulatfény is.