Segítség, merre induljak nyelvvizsgáért?

Nyugi, nem ezer oldalon át húzzuk a témát! Röviden és tömören összefoglaljuk, mit érdemes tudnod az elérhető számtalan nyelvtanfolyamról és vizsgáról. Szintek, típusok – minden, amit tudni szeretnél!

Abban a pillanatban már félig nyertél, amikor felismerted, hogy angol nyelvtudás nélkül manapság nem lehet boldogulni. Ha pedig azt is belátod, hogy nem csupán a nyelvvizsga bizonyítvány megszerzése, hanem a való életben is használható ismeretek, sőt, a nyelvtudás szinten tartása a papírnál is fontosabb, akkor már nagy gond nem lehet! Innentől már „csak” tanulnod kell.

 

Alap, közép, felső, business és a többiek

 

A klasszikus B1 (alap), B2 (közép) és C1 (felső) szinteket biztosan nem kell már bemutatnunk, de amikor egy angol nyelvtanfolyam elkezdésén gondolkodsz, tájékozódj, hogy mit jelent az egy- illetve a kétnyelvű, szóba jöhet-e számodra az üzleti EuroPro vagy akár a nemzetközi vizsgabizonyítványt adó Euroexam Academic C1 nyelvvizsga. Kurzust mindenképpen akkor válassz, ha már letisztult előtted a cél, tudod, milyen vizsgára fogsz pár hónap múlva jelentkezni.

 

Intenzitás és csoportlétszám

 

Nem mindegy, mennyi időt tudsz naponta és hetente tanulásra szánni. Munka és suli mellett inkább ne vállalj szuperintenzív tanfolyamot, mert akaratodon kívül le fogsz maradni a szóbeli és írásbeli házifeladatok, gyakorolni valók, a felkészítő feladatok tengerében. Az íráskészség, illetve a szókincs is akkor fejlődik legjobban, ha a tanuló lépést tud tartani a kurzussal, úgyhogy, ha elfoglalt vagy, inkább válassz heti 2, maximum 3 alkalmas megoldást. Csak hétvégén érsz rá? Semmi gond! Számos nyelviskola indít rendszeresen szombat vagy vasárnap délelőtti csoportokat.

 

Tanulj angolul hanganyagok zenék segitségével

 

Apropó, beszéljünk két szót a létszámról. A néhány főstől az akár osztálytermet is megtöltő csoportokig sokféle felállás elérhető. Ahhoz, hogy megtaláld a számodra megfelelőt, gondold végig, inkább egyedül, vagy épp ellenkezőleg, másokkal együtt dolgozva vagy hatékony. Bármilyen idegen nyelv gyakorlása könnyebb és szórakoztatóbb, ha barátaiddal, kortársaiddal együtt küzdötök meg a feladatokkal, de megvan az előnye annak is, ha az oktató szinte csak rád tud figyelni.

 

Nem vagy egyedül!

 

Ha picit is bizonytalan vagy, merre indulj, fordulj egy megbízható nyelvvizsga központhoz, például az Euroexam-hoz, ahol egy rövidebb szakmai tanácsadás keretében minden kérdésedre választ kaphatsz, és összerakhatod a számodra legjobb, igazán testreszabott nyelvtanfolyam- és vizsgatervet. Egyúttal garanciát kapsz arra is, hogy minősített nyelviskolában, a legjobb tanárokkal készülhetsz a nagy megmérettetésre.