Sok miskolci társkereső itt szeret ismerkedni

A randizás ma már nem olyan nehéz, mint hajdanán, pedig még a mai napig sokan gondolják úgy, hogy talán sokkal egyszerűbb volt régen párt találni mint manapság. A korai filmek persze az idealizált világképet mutatják, amikor a férfiak romantikusak voltak, a nők sebezhetőek és ők szaladtak a férfiak után, nem pedig fordítva.

Manapság azonban azt tapasztaljuk, hogy minden női társkeresőt megrohamoznak a férfiak, így a gyengébbik nem az, aki tulajdonképpen a párválasztásban jelentősebb szerepet vállal, hiszen ő dönthet arról, kiknek ad esélyt és kiknek nem.

 

A randizás tehát közel sem olyan, mint egykoron volt. Bár sokan gondolják úgy, hogy az internet és az okostelefonok elterjedése miatt sokkal egyszerűbb az ismerkedés, de pont a túlkínálat nehezíti meg az igazi párválasztást. Nehéz ugyanis megítélni, hogy kire érdemes időt szánni, válaszolni vagy az első randevúig eljutni. A legtöbben ezért már a profilkép alapján eldöntik, hogy kívánnak-e ismerkedni vagy nem.

 

A tematikus társkeresők is igen népszerűek manapság

 

Az olyan nagy városokban, mint Budapest, Debrecen, Szeged vagy Miskolc a társkereső fiatalok és idősek már nem csak az általános, mindenki számára elérhető felületeket keresik fel, ha kapcsolatot szeretnének, hanem különböző tematikus közösségekbe tömörülnek. Így aztán megtalálják egymást az alternatív, punk-rock szubkultúra képviselői, az 50 év felettiek, a vegánok, a diplomások és létezik kimondottan keresztény társkereső is, ahol a vallás hozza össze a szeretni vágyó szíveket.

 

Érdekesség, hogy régebben is szükség volt a kasztosodásra, hiszen az ismerkedés jórészt a falubeliekre vagy a ranghoz illő családhoz kötötte az egyedülállókat. Csak a legritkább esetben lehetett egy nemes származású család sarja egy szegény, paraszt fiatal párja. Erről persze nem egy szappanopera sorozat tud napokon át történeteket zengeni. A 20. század előtt például inkább udvarlás volt és csak azután vált népszerűvé a randevúzás, mint az ismerkedés nyitottabb, szabadságot biztosító alternatívája.

 

Az interneten is kereshetünk párt magunknak

 

Ma már nem feltétlenül fontos az sem, hogy egy városban vagy országban éljünk, hiszen az internet segítségével megtalálhatjuk az ország másik felén élő lelki társunkat. Ilyen fantasztikus szolgáltatást kínál a cupydo.hu online társkereső is, ahol bárki megtalálhatja a nagy Ő-t. A portál igen népszerű a nagyvárosokban, így a miskolciak körében is. Csak ebből a városból több ezer tag keres párt magának a portálon.

 

A miskolci társkeresők között, minimálisan több férfi keres párt magának mint nő és mindenféle korosztály képviselteti magát az oldalon. A fiatalok, a 30-asok, a középkorúak és az 50 év felettiek is. A magyar társkeresőn ingyenes regisztráció mellett, akár kimondottan diplomásokat is kereshetünk, de a találati listánkat kiterjeszthetjük Borsod-Abaúj-Zemplén megyén belül akár Ózdra, Kazincbarcikára, Mezőkövesdre, Tiszaújvárosra és Sátoraljaújhelyre is. A modern társkeresés tehát csupán egy ingyenes regisztrációra van tőlünk, hiszen az egyszerű kezelőfelület és a modern funkciók megkönnyítik az online társkeresést mindannyiunk számára.