Szőrtelenítő gépek a szépségünk szolgálatában

A szőrtelenítés ma már legtöbbünk számára fontos kérdés. Annak érdekében, hogy ne okozzon mindennapi bosszúságot a nem kívánt szőr, számos újabb és újabb módszert alkalmazhatunk.

 

Ha sorra szeretnénk venni a szőrtelenítés eljárásokat, először is szükséges megkülönböztetnünk a tartós és nem tartós megoldásokat. Szőrtelenítési pályafutását a legtöbb ember borotválkozással kezdi, azonban hamar felmerül a tartósabb megoldások iránti igény, hiszen borotvával csupán egy napig érhető el a kívánt simaság.

 

Amennyiben tartósabb megoldások után kutatunk, először az epilátor, valamint gyantázás módszerével találjuk magunkat szemben, azonban vannak ennél kevésbé fájdalmasabb, mégis sokkal tartósabb megoldások is a piacon.

 

A dióda lézer

 

A fény és hő szelektív dinamikáján alapuló dióda lézer egyike azon szőrtelenítési megoldásoknak, ami nem csupán a bőr felszínét veszi kezelésbe, áthatolva azon a szőr gyökerét kezeli. Ez elsőre ijesztően hangozhat, azonban a lézeres szőrtelenítő esetében egy biztonságos szőr eltávolítási módszerről beszélünk, hiszen a környező szövetek károsítása nélkül veszi célba a melanocitákat. 

 

A tartós szőrtelenítés titka a hőben rejlik, hiszen a lézer segítségével kerül felmelegítésére a szőrszál, mely által először csak károsodik a szőrtüsző, majd ez által elérhető a tartós szőrhiány. 

 

A dióda lézer technikáját alkalmazó gépek esetében több féle közül is válogathatunk, mely által a kezelni kívánt területek spektrumát is szélesíthetjük. Olyan érzékeny felületek kezeléséhez is bevethetjük akár a bikinivonal vagy a hónalj, de nagy bőrfelület esetén is remekül teszi a dolgát.  Bár mindegyik ilyen típusú lézert alkalmazó szőrtelenítő gép alkalmas a test bármely felületén jelentkező szőr eltávolítására, akadályt jelenthet a szőr színe és annak erőssége. Érdemes úgy megválasztani dióda lézer gépünket, hogy az a lehető legszélesebben lefedje a szőrszín spektrumot. 

 

A szőr eltüntetése a test szinte bármely részről

 

IPL-SHR 

 

A másik népszerű tartós szőrtelenítési eljárás a Super Hair Removal, azaz más néven SHR vagy tovább fejlesztett IPL technológia. A pulzáló fény és lézer egyszerre fejti ki hatását a bőrön, így segítve a minél hatékonyabb és hosszabb távú, tartós szőreltávolítást. 

 

Az SHR technológiának nagy előnye az IPL-lel szemben épp ez az együttes hatás, ami által bizonyul hatékonyabbnak az IPL-nél. Az IPL gépi szőrtelenítéssel már nehézkesen eltávolítható szőrszálaknak is búcsút inthetünk így, ráadásul az IPL-SHR gépekkel a fájdalom is kevesebb, ráadásul a kezelt bőrfelület is nagyobb védelemben részesül.

 

Túl a szőrtelenítésen

 

A nem kívánt szőrök eltávolításán túl a lézeres megoldások számos bőrprobléma kezelésére is alkalmasnak bizonyulnak.

 

Az SHR technológiával például könnyedén kezelhetővé válik az akné mellett a rozácea is, de a bőr öregedésével járó esztétikai kezelések során is jó szolgálatot tesz. Kiválóan bevethető a technológia a pettyhüdt, megereszkedő, öregedő bőr elleni harcban és segítségünkre lehet a ránctalanító kezelések során is.