Átadták a 14 milliárdból megépült, Miskolcot észak-északkelet irányból elkerülő utat

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára adta át az új nyomvonalon megépült 5,8 kilométer hosszú, Miskolcot észak-északkelet irányból elkerülő utat, amely 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával valósult meg.

Az úton egy Sajó-híd és négy vasbeton híd épült. Az elkerülő elsőfokú árvízvédelmi gátként szolgál majd, teljes mértékű védelmet biztosít Arnót és Felsőzsolca részére is. Az út megépítésével a balesetek száma is jelentősen lecsökken. Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: „A Miskolc északi elkerülő csökkenti a város környezeti terhelését, összeköti Miskolc északi és déli ipari parkját, és ellátja a környező települések számára különösen fontos árvízvédelmi feladatot is. ”

 

\"

 

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője a nagyszabású miskolci beruházásról
Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: „A Modern Városok Program keretében kötött megállapodás szerint 2018 tavaszáig megépül a Miskolc-Kassa gyorsforgalmi út magyarországi szakasza. A megyeszékhely közlekedési helyzetét további jelentős beruházások javítják, a következő években egyebek mellett megindul a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonal átfogó korszerűsítése is.

 

NFM/MCOnet