Biogazdaságba tettek látogatást

A miskolci biopiacot és a Miskolci ZÖLD KOSÁR Közösséget szervező Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány a Hámori család Tiszanagyfalu-Virányoson elterülő gazdaságába szervezet Gazdaságlátogatást.

A „Gazdaságlátogatások a Zöld Kosár Közösségben –Hámori András családi gazdasága- avagy a bio zöldség és gyümölcslevek titkai” című program az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósult meg.  Kiderült: a Hámori család biogazdasága és a hozzá kapcsolódó vállalkozás 2005 óta működik, fő tevékenységük bio gyümölcsök termesztése illetve ezekből gyümölcslevek előállítása. Kisebb mennyiségben zöldségnövények, cékla, paradicsom, sárgarépa termesztésével is foglalkoznak, melyek a készülő zöldséglevek alapanyagául szolgálnak. A fő célpiac természetesen Magyarország, de szállítanak nagy tételben Svédországba és Hollandiába is a levekből.

 

\"A

 

A miskolci biopiacot és a Miskolci ZÖLD KOSÁR Közösséget szervező Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány a Hámori család Tiszanagyfalu-Virányoson elterülő gazdaságába szervezet Gazdaságlátogatást

 
Szintén júliusi programként a Gömör vidékére, Királdra érkezett a Zöld Kosár. Királd egyike azon településeknek, melyeken a most megvalósuló NCTA projektnek köszönhetően a helyi lakosság is megismerkedhet a Zöld Kosár Közösségen keresztül a fenntartható termelés és fogyasztás gyakorlatával, illetve elérhetővé válik számukra a Kosár kínálata, kereslete.

 

 

-csa-