Innovatív beruházás a Bosch miskolci gyárában

Befejeződött az a 2,2 milliárd forintos beruházás, amelynek célja az elektromos kéziszerszámok fejlesztése volt a Bosch miskolci gyárában. A Bosch hosszú távra tervez Magyarországon, hazánk stratégiai fontosságú bázisa innovációs törekvéseinek.

Az innovációs program részeként a beruházást az Európai Unió és a magyar állam is támogatta összesen 1 milliárd forinttal, ebből 150 millió volt a magyar állam része - mondta a projekt záróeseményén Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár. Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője köszöntőjében ismertette a fejlesztés irányát, mely több termékcsoportot érintett. Így a festékszóró családot, a forgó fafelület megmunkálókat, a multifunkciós akkumulátoros kéziszerszámokat, az ütvefúrókat és a csiszolókat. A program részeként fejlesztették a nagyobb kapacitású szerszámgépeknél használt akkumulátorokat, és ehhez létrehoztak egy speciális mérőlabort is.


\"\"


Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár: A kormány gazdaságpolitikájának két fő stratégiai célja a munkahelyteremtés és Magyarország újraiparosítása. Fotó: Bosch


A 2014-es üzleti évben a Bosch csoport teljes magyarországi forgalma 825 milliárd forint volt. 2015. április 1-i adat szerint 10.500 magyar munkatársat foglalkoztattak, és gyártó, kereskedelmi vagy szervizhálózata révén a Bosch az egész országot lefedi.


MTI / MCOnet