Online képzési központot indít a miskolci egyetem az egri főiskolával

A Miskolci Egyetemen a MeMOOC néven angol és magyar nyelvű on-line képzési központot hoz létre az Eszterházy Károly Főiskolával együttműködésben a TÁMOP-4.1.2.F-15/1/KONV-2015-0001 számú projekt keretében.

A projekt stratégiai célja az infokommunikációs technológiai (IKT) szektor és a kiemelt húzóágazatok IKT-szakember utánpótlás képzésének minőségi és mennyiségi fejlesztése. A  Miskolci  Egyetem  az IKT  szektor és kiemelt  húzóágazatok  IKT  szakember  utánpótlás képzésének minőségi és mennyiségi fejlesztését tűzte ki stratégiai célként. Mindezen feladatokat online magyar és angol nyelvű oktatási központ létrehozásával, új tanulási módszertan kidolgozásával,    nyelvi    modullal    kiegészített    új    tananyagokkal, oktatók    továbbképzésével    illetve mentorprogram bevezetésével valósítják meg.

 

 Online képzési központot hoz létre a Miskolci Egyetem

 




A Miskolci Egyetem társadalmi, gazdasági küldetésének tekinti, hogy a fiatalokat a régióban tartsa. A minőségi felsőoktatás elősegíti azt, hogy minél több ipari cég települjön az Észak-magyarországi Régióba, ezáltal lehetőséget nyújt a munkahelyteremtésre, a munkanélküliség csökkentésére, a gazdasági folyamatok kedvező változására.



-csa-