A közgyűlés keretében adták át a Szent Erzsébet Díjakat

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén átadta a Szent Erzsbet Díjakat és 18 napirendi pontot tárgyalt meg. Idén dr. Kazacsay Ferenc és Timkó Szilvia kapta az elismerést.

Többek között döntöttek a Rákóczi-lánc adományozásáról, tájékoztató hangzott el a megyei önkormányzat tulajdonában lévő cégek elmúlt évi tevékenységéről, valamint a NORDA és a Megyei Fejlesztési Ügynökség átalakulásával kapcsolatos tulajdonosi döntést is hoztak. Ezután módosították a költségvetést és jóváhagyták a megyei értéktárral és sporttal kapcsolatos pályázati felhívásokat.

 

\"Szent

Török Dezső, Timkó Szilvia, dr. Kazacsay Ferenc és Bánné dr. Gál Boglárka

 

A Szent Erzsébet Díjak ünnepélyes átadására ezután került sor, amelyet minden évben egy orvos és egy ápolónő kap. Az elismeréseket Török Dezső és Bánné dr. Gál Boglárka, a közgyűlés alelnöke adta át dr. Kazacsay Ferencnek, a megyei kórház nyugalmazott traumatológiai osztályvezető főorvosnak és Timkó Szilviának, a sajóörsi-közösségi ápolónak. Az átadás után az EU kötelező betelepítési kvóta elutasításáról döntöttek, majd a megye szakképzésének helyzetéről adtak tájékoztatást.

 

/T.D.