Megkezdte a termelését az Aluinvent

Megkezdte az iparszerű termelést az Aluinvent Zrt. a Miskolchoz közeli Felsőzsolca ipari parkjában lévő gyártócsarnokában, ahol évente ezer tonna alumíniumhab gyártását tervezi. A 700 millió forintos beruházást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.

A miniszter az átadáson kitért a foglalkoztaatás alakulására, Borsod-Abaúj-Zemplén megyéről szólva megjegyezte, a foglalkoztatottak száma 2010 és 2016 között az országos átlagnál gyorsabb ütemben, több mint 20 százalékkal emelkedett. Jelentős javulást és felzárkózást jelez az is, hogy míg 2010-ben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt a legmagasabb a munkanélküliség, addig 2016-ban már a 15. helyen állt a megyék rangsorában.

 

Megkezdte a termelését az Aluinvent

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Csöbör Katalin a térség fideszes országgyűlési képviselője és Babcsán Norbert, az Aluinvent Zrt. alelnöke

 

A száz százalékban magyar tőkével alakult Aluinvent Zrt. elmúlt év októberében a hónap startup vállalkozása lett a Díj a Sikeres Vállalkozásokért sorozat keretében. A cég akkor még mindössze tizennyolc embert foglalkoztatott, az újonnan átadott beruházásnak köszönhetően a létszám ez év végére eléri a negyvenet, a jövő év végére pedig további hetven emberrel bővülhet az alkalmazottak száma. Az Aluinvent az alumíniumhabbal elsősorban az építőipart célozza meg, a termék burkolatként, álmennyezetként, légkondicionáló falként és dekoratív csempeként egyaránt használható. Ugyanakkor a gyártósor átállítható robbanásvédelmi blokkok gyártására is, ami elnyeli a robbanások energiáját, így megvédi az épületeket az esetleges terrorcselekményektől.

 

/T.D.