Sátoraljaújhelyi vállalkozók együttműködését segítette elő a VOSZ fóruma

Tapasztalatcserével egybekötött vállalkozói fórumra invitálta 2014. december 4-én a Sátoraljaújhely környéki vállalkozókat a Vállalkozók és Munkáltatók  Országos Szövetsége (VOSZ) TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 "A munkáért!" című Európai Uniós finanszírozású projektje keretében.

-> Sajtóközlemény letöltése

 

\"Vállalkozók

A VOSZ projektjének fő célkitűzése a vállalkozások támogatása, az ismeretek bővítése, az aktuális gazdasági változások kommunikálása. A TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 \"A munkáért!\" című pályázat egy nagy szolgáltatás csomag, melynek keretében virtuális tanácsadás van 5 témában: jog, adó, finanszírozás, munkavédelem és pályázat. Minden régióban a regionális tanácsadók a VOSZ irodákban hetente kétszer személyesen is tanácsot adnak. A vállalkozások ismereteinek bővítésére vállalkozói tájékoztató füzetek és összefoglaló kiadványok  készülnek és 103 rendezvényt szerveznek regionális, megyei és kistérségi szinteken. A vállalkozói akadémia című rendezvények célja a vállalkozások ismereteinek bővítése. A 2 napos megyei rendezvények célja az aktuális gazdasági \"VOSZesemények kommunikálása. A vállalkozói tapasztalatcserék célja a vállalkozások gondjainak feltárása, a pályázat eredményeinek bemutatása és az aktuális gazdasági változások kommunikálása. Ezeket a rendezvényeket főleg kisvárosokban, kistérségekben rendezi a VOSZ.


A sátoraljaújhelyi rendezvény célja a vállalkozások együttműködésének elősegítése, valamint a versenyképesség növelése. A fórumon - amelyen Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere is tiszteletét tette – a résztvevők tájékoztatást kaphattak a város új beruházásairól, fejlesztéseiről, a 2015.évi adótörvény változásokról, a kkv-k pályázati lehetőségeiről. A VOSZ Észak-Magyarországi Regionális tanácsadója, Nádasdiné Kenessey Andrea az eseményen elmondta: a VOSZ sokrétű tanácsadói szolgáltatását bárki ingyenesen igénybe veheti az interneten, vagy a regionális irodákban.