Szerencsi vezető kapta az év polgármestere díjat

Koncz Ferenc kapta idén az év polgármestere elismerést, amelyet országos internetes szavazás alapján azon városvezetők kapják meg,  akik az állampolgárok voksai szerint leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését.

Az év polgármestere mellett jutalmazták a legjobb alpolgármesterét Bíró Gyula, Budaörs alpográmestere személyben, az év jegyzője díjat edig Kovács Gábor, Zalaegerszeg főjegyzője kapta. Az ünnepélyes átadás a városi polgármesterek randevúja elnevezést kapta, amelyen részt vett  Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is. 

 

Bíró Gyula alpolgármester, Koncz Ferenc polgármester és Kovács Gábor főjegyző

 

Az államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az ország gazdaságának fellendítésében az önkormányzatoknak mekkora szerepük van. Koncz Ferenc méltatásában elhangzott, hogy a pedagógus végzettségű, 2010 óta hivatalban lévő szerencsi polgármester munkájával "a rendkívül nehéz gazdasági helyzetben lévő település polgárainak a kisváros fejleszthetőségében, élhetőségében vetett hitét adta vissza".

 

/T.D.