A Borsod megyében élő fiatalok akár 8 milliót is kaphatnak

A Nemzeti Tehetség Központ meghirdette a Start ösztöndíjprogramot, melynek keretében a Borsod megyei fiatalok is akár 8 millió forinthoz juthatnak.

A Nemzeti Tehetség Központ és a Design Terminal közösen hirdette meg a Start ösztöndíjprogramot, amelyre Borsod megyéből is lehet jelentkezni.
 
Technológiai ötlettel indulhatnak az ösztöndíjprogramon a fiatalok
 
Az ösztöndíjprogramra 3 kategóriában lehet indulni. Az Újrakezdés címszó alatt a koronavírus járványt követő újratervezéshez várnak ötleteket. A Generációs összefogás témakörében az idősebb korosztály és a fiatalok közöttiek párbeszédének kiépítésében, míg az Online és offline kategóriában a valódi és a virtuális tér közti határ és azok közötti átjárásra keresnek válaszokat.
 
Az ösztöndíjprogramra kizárólag technológiai termék- vagy szolgáltatásötlettel lehet jelentkezni, melyre összesen 20 fő kerülhet be.
 
A szerencsés résztvevők 2 hónapon keresztül mentorok segítségével workshopokon cégépítési ismeretekről, csapatépítésről, a befektetők sikeres megnyeréséről, a pénzügyi tervezésről, a sales- és marketing-folyamatokról szerezhetnek új ismereteket.
A résztvevők 3 millió forintot kapnak ötleteik megvalósítására, azonban a 2022 júniusában megrendezésre kerülő Demo Day napon 2 fő további 5 millió forintot nyerhet el.
 
A Start ösztöndíjprogramra 2022.április 1-ig lehet jelentkezni, egy kidolgozott tervvel, valamint egy 2 perces videóval, amiben a jelölt bemutatja eddigi pályafutását és a jövőre vonatkozó terveit.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk