A Mol több milliárdból épített tűzoltósági épületet Tiszaújvárosban

A Mol 2,5 milliárd forintos beruházás keretében új tűzoltó laktanyát épített annak érdekében, hogy épülő poliol gyára biztonságosan működhessen.

A poliol üzem alapkövét 2019-ben tették le Tiszaújvárosban. A beruházás összértéke több mint 1 milliárd euró, melyhez a magyar kormány 131 millió forint támogatást biztosít. Az új üzem évente közel 200 ezer poliolt állít elő és több mint 200 embernek ad majd munkát.
 
A tűzoltó laktanya pár percre van a poliol üzemtől
 
A Mol tulajdonában álló FER tűzoltósági laktanyát a poliol üzemtől 3-4 perc távolságra építették fel. Az iparterületen belül felépített épületet a leggyorsabb és megmodernebb eszközökkel szerelték fel.
 
Az új létesítménynek a kárelhárításon túl üzemmenet támogató központi szerepe van: különböző tűz és balesetmegelőző eszközök és szolgáltatások széles választékát biztosítja.
 
A 3500 négyzetméterű laktanya belső oldalához több mint 2000 négyzetméternyi burkolt udvar csatlakozik, melyet a tűzoltó gépjárművek általi használatra méreteztek.
 
Együttműködési megállapodás keretében az új tűzoltó laktanya, nemcsak a létesítmény, hanem a lakosság védelmét ellátó tűzoltóságnak is segítséget nyújt.
 
BG
Forrás: MTI, Portfolio
A képek illusztrációk