Állami támogatást kap a sajóbábonyi Kischemicals Kft

Sajóbábonyban harminc új munkahely jöhet létre, a Kischemicals Kft ugyanis 4, 4 milliárd forintnyi állami támogatásból tudja növelni termelését, tudatta sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

Összesen 11 milliárd forintnyi beruházás veszi kezdetét Sajóbábonyban, amelyből 4, 4 milliárd forintot az állam biztosít a növényvédőszerek gyártásával foglalkozó cégnek.  


Az indiai érdekeltségű KisChemicals Kft. Nemzetközileg is ismert vállalata,  növényvédőszerek gyártásával foglalkozik, jelentős mennyiségű terméket szállítanak külföldre, de a hazai piac előtt sem ismeretlenek. Jelen beruházással, hétezer tonna növényvédőszerrel tudják növelni a gyártást. Gazdaságilag is fantasztikus teljesítmény, emellett a megnövekedett termeléshez munkahelyeket is teremt: akár harminccal több ember is dolgozhat a cégnél a fejlesztéseknek köszönhetően. 

A fejlesztésekre már 2021-ben sor kerülhet

A fejlesztésekre már 2021-ben sor kerülhet

 

A kormány nemcsak a sajóbábonyi üzemnek juttatott támogatást. A Tokaj-Hegyalja és a zempléni térség fejlesztésére majdnem 150 milliárd forintot ad, a tervek szerint már 2021-ben megkezdik a kivitelezéseket.  


A térség úthálózatát korszerűsítik, hogy könnyebben megközelíthetővé váljon a tervek szerint turisztikailag több lépcsőt is megugró térség. A támogatásból a lakosság életfeltételeit kívánják javítani maximálisan fenntartható módon, de itt nem áll meg a történet. A térségre kulturális, gasztronómiai értékeire alapozva nagymértékű fejlődés vár.     

 

M. A. 

Forrás és nyitókép: mti