Ózdon elkezdték felépíteni az első McDonald's éttermet

A beruházással várhatóan 70 új munkahelyet teremtenek Ózdon. A kivitelezési munkálatokat egy 5 éves várakozási idő előzte meg.

Június közepén a korábbi terveknek megfelelően a Kohász utcánál kezdték el megépíteni Ózdon az első McDonald's éttermet. Amennyiben minden a tervek szerint halad, év vége előtt megnyithatják az autós kiszolgálási egységet. Az ózdi étterem 2021-ben már a harmadik új építésű egysége lesz az amerikai franchise hálózatnak, mellyel várhatóan 70 új munkahelyet teremtenek.
 
Az ózdiak már nagyon várják az étterem nyitását
 
Égi Zsolt, a magyarországi McDonald's éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a növekedési stratégiájuk egyik legfontosabb eleme, hogy olyan városokban és településeken is bővítsenek, ahol korábban nem volt rá lehetőségük. Bízik benne, hogy az ózdiak örülnek majd az új étteremnek.
 
Janiczak Dávid, Ózd polgármestere szerint a lakosság régi igényét elégítik ki az étterem megépítésével és későbbi megnyitásával. Külön örömét fejezte ki abban, hogy a beruházás keretében az új szolgáltatás mellett, új munkahelyeket is létrehoznak. Határmenti városként a szlovák oldalról nagy vendégforgalomra számítanak, de természetesen a térségből is. Úgy gondolja, hogy a beruházás tovább erősíti Ózd központi szerepét. A lakossági visszajelzésekből nyilvánvalóan megállapítható, hogy nagy várakozás előzte meg az építést és sokan várják a nyitást.
 
BG
Forrás: Borsodihír