Tiszaújvárosban átadták a MOL új laborkomplexumát

A MOL 1,2 milliárd euróból megvalósított új poliol laborkomplexumát adták át Tiszaújvárosban.

Tiszaújvárosban 2019.szeptemberében tették le az új létesítmény alapkövét, mely a vállalat legnagyobb organikus beruházása. A teljes projekt megvalósítása 1,2 millió euróba kerül, amihez állami támogatást is igénybe vettek.
 
Laborban vizsgálják a MOL termékének minőségét
 
A német thyssenkrupp Industrial Solutions felelt a kivitelezésért, melynek köszönhetően a gyár a legmodernebb technológiával üzemel majd.
 
A régió vegyipari piacvezetőjévé válhat a MOL Petrolkémia Zrt, ahol az új laborkomplexum az építés alatt álló poliol beruházásnak fontos része. Az anyagvizsgálatok egy épületben fognak zajlani, de a laborok oktatási célokat is szolgálnak.
 
A beruházás részeként két új szakmai laborvonalat hoztak létre: egyik az olajipari méréseket szolgáló műszeres labor, a másik a műanyagipari labor, ahol a MOL termékének minőségellenőrzését végzik.
 
Vigh Ervin minőségbiztosítási vezető elmondta, hogy egy poliol üzemeket kiszolgáló laboratóriumot is kialakítottak, ahol már beüzemelték a beérkezett automata laborműszereket.
 
Marton Zsolt, a MOL Petrolkémia vezérigazgatója szerint a világ energiaigénye növekedni fog a jövőben, emiatt a vállalatnak egyre több feladata lesz, mert vegyipari vállalattá alakulnak az alternatív üzemanyagok, az újrahasznosítás és a hulladékfeldolgozás területén.
 
BG
Forrás: MOL, Minap