Több milliárdos beruházást valósít meg a Continental Sátoraljaújhelyen

A Continental sátoraljaújhelyi gyárában mintegy 10 millárd forint értékben bővíti kapacitását.

A Continental Dohányipari Zrt. közel 10 milliárd forint értékű beruházásának keretében egy 3 szintes üzemcsarnokot építenek fel, szintenként 1800 négyzetméter alapterülettel.
 
A fejlesztéseknek köszönhetően kb. 25%-kal növekszik a cég dohányvágat-előállítási kapacitása
 
A vállalat elsődleges célja, hogy a dohány-előkészítés folyamatához, egy modern, technológiailag minden szempontból megfelelő üzemet hozzon létre.
 
A beruházásba azért fogtak bele, mert a közelmúltban átadott második dohányexpondáló miatt megnőtt a cég dohányvágatigénye, amit már nehezen tudnak a meglévő üzemben teljesíteni. A korszerűsítéseket nem tudják megvalósítani a jelenlegi épület műszaki adottságai miatt. Amint elkészül az új üzem, a régi üzembe egy új vágatcsomagoló-egységet és egy új fagyasztótermet alakítanak ki.
 
Az új üzemcsarnok várhatóan 2022 március végén készül el. A beruházás részeként modern gépparkot is vásárolt a Continental. A fejlesztéseknek köszönhetően kb. 25%-kal növekszik a cég dohányvágat-előállítási kapacitása.
 
A Continental Dohányipari Csoport magyar családi tulajdonban álló vállalat, melynek jogelődjét 1996-ban, Hódmezővásárhelyen alapították. Termékeik országosan ismertek, jelenleg több mint 30 országba végeznek exporttevékenységet.
 
BG
Forrás: MTI, Continental Dohányipari Zrt
A képek illusztrációk