Újabb okoszebrát telepítettek Ózdra

A Generali a Biztonságért Alapítvány és a Pearl Enterprises Kft versenyt hirdetett annak érdekében, hogy felmérjék hol vannak a legveszélyesebb átkelőhelyek az országban. Az interneten voksolók Ózdon és Vácon jelöltek meg 1-1 gyalogátkelő-helyet. A verseny nyereménye mindkét város esetében egy-egy SafeCross® okoszebra®.

A Generali és a Pearl Enterprises Kft. 2021 tavaszán közösségi oldalukon hirdette meg a versenyt, melyben olyan lámpával nem rendelkező, kijelölt gyalogátkelőhelyeket keresett, ahol útburkolati felfestések vannak.
 
Az okoszebra segítségével kevesebb lesz a baleset a gyalogosátkelőhelyen
 
A 102-es listáról a legtöbb szavazat az ózdi Munkás útra érkezett, emiatt ide telepítették a 2,5 millió forint értékű SafeCross® okoszebra®-t.
 
A városnak ezen a négysávos útszakaszán gyakran hajtanak gyorsan az autósok, ami már emberéletekbe is került. A környéken nagyon sok nyugdíjas él, gyerekek is járnak iskolába, ezért nagyon örülnek, hogy végre reflektorral világították ki a zebrát.
 
A SafeCross® okoszebra® egy olyan közlekedési rendszer, amely az útburkolatban elhelyezett LED-ek segítségével villogó fénnyel jelzi az autósoknak, ha gyalogos halad át az átkelőhelyen.
 
Ózdon már van egy másik a SafeCross okoszebra, amit korábban egy pályázat keretében szereztek be.
 
BG
Forrás: Borsod24, Boon
A képek illusztrációk