Újrahasználati Központ nyílik Szerencsen

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Miskolc után Szerencsen is Újrahasználati Központot hoznak létre, mely várhatóan 2021 szeptemberében nyitja meg kapuit.

2019. október végén nyitották meg Miskolcon a Miskolci Újrahasználati Központot (MÚK), melynek célja, hogy a lakosság által feleslegessé vált használati tárgyak ne a környezetet terheljék, hanem "újra használatba" kerüljenek, mások örömére.
 
A Zempléni Z.H.K. Nonprofit Kft évek óta végez hulladékgazdálkodási tevékenységet. Elkötelezettek a környezetvédelem mellett, ezért kibővítik szolgáltatásaikat az Újrahasználati Központ létrehozásával.
 
Újrahasznalati Központ
 
Felgyorsult társadalmunkban a fogyasztási cikkek folyamatosan cserélődnek, így a régi darabok feleslegessé válnak. Ilyenkor vagy eladásra kerülnek ezek a darabok, vagy pedig lomtalanítás során válik meg tőle a fogyasztó.
 
A szemétbe való kidobás helyett 1-1 bútornak, sporteszköznek, használati tárgynak az örömszerzés lehet a jövője. Az Újrahasználati Központ azért jött létre, hogy a megunt tárgyakat egy központi telephelyre leadhassák. Így mindenki jól jár, mert ha valakinek egy tárgy már nem kell, másnak kincset érhet.
 
A szerencsi központ szeptemberben nyílik, de 2021.május 04-től lehetőség van az encsi, sátoraljaújhelyi, szerencsi és tiszaújvárosi lakosságnak feleslegessé vált jó állapotú, sérülésmentes és eredeti szerepüket betöltő tárgyak térítésmentes leadására. A hulladékudvarok nyitva tartásáról és elérhetőségéről itt lehet tájékozódni.
 
BG
Forrás: Boon, ZHK, Minap