900 milliót kap Miskolc a körforgalom megépítésére

A döntés megszületett és a pénz biztosításáról is aláírta az iratokat az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, így még idén hozzáláthatnak a 26-os út körforgalmának megépítéséhez Miskolcon.

900 millió forintot biztosít az ITM az ország legforgalmasabb útja, a 26-os számú főút miskolci kivezető szakaszára tervezett körforgalmi csomópont megépítésére. Minderről már aláírták a szükséges dokumentumokat is. A körforgalmat a szirmabesenyői elágazáshoz tervezik.

 

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

 

A régóta várt körforgalom megépítését még idén elkezdhetik. Általa tehermentesebb lesz a forgalom, a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban gyorsabb és biztonságosabb közlekedést várnak megépítésétől.  

Mivel ezen a szakaszon az utóbbi években több ipari cég telephelye is megjelent, jelentősen nőtt az egyébként sem kis forgalom, ezért indokolt a körforgalom mielőbbi kialakítása. A munkálatok megkezdésére még nem írtak ki konkrét dátumot, a tervek szerint néhány hónapon belül kezdik el az építkezést, és egy év alatt elkészülnek vele. 

 

M. A. 

Forrás: mti