A Bosch megújítja és bővíti duális képzését Miskolcon

A Bosch megújítja és kibővíti duális képzését Miskolcon.

A 10 évvel ezelőtt indult miskolci duális képzési együttműködés megújításáról és kibővítéséről szóló megállapodást írt alá a magyarországi Bosch csoport két miskolci telephelye és a Miskolci Szakképzési Centrum.
 
Meghosszabbították és kiterjesztették az együttműködést
 
Az együttműködés azzal a céllal jött létre, hogy Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., valamint a Robert Bosch Power Tool Kft. számára utánpótlást neveljenek, valamint támogassák a szakképzési centrum tagiskoláiban a középfokú oktatást és a felnőttképzést.
 
A Bosch a jövőben a Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Gépipari Technikuma és a Bláthy Ottó Villamosipari Technikuma mellett a Kandó Kálmán Informatikai Technikummal is együttműködik az utánpótlás kinevelés érdekében.
 
Jelenleg is nagyon sok diák rendelkezik tanulói, szakképzési szerződéssel a Boschnál, számuk tovább bővülhet az együttműködés kiterjesztésének köszönhetően.
 
A duális képzésű szakokon tanuló technikusnak és szakmunkásnak készülő diákok az iskola mellett a Bosch gyáraiban, a közös működtetésű tanműhelyekben is tanulnak. 2022 szeptemberétől a mechatronikai technikus, automatikai technikus, gyártósori gépbeállító és gépgyártás-technológiai technikus szakok mellett erősáramú elektrotechnikus szakon is képzik a fiatalokat.
 
Az együttműködés kiterjed a képzések tartalmának egyeztetésére, az új technológiák beépítésére a szakmai programba, a tananyag fejlesztésére, a szakmai gyakorlatokra, a szakoktatók továbbképzésére, a Bosch szakembereinek részvételére az elméleti oktatásban, valamint pályaorientációs és felnőttképzési programokra.
 
A Bosch Miskolc legnagyobb foglalkoztatója, jelenleg 6500 munkatársuk van. A vállalat a folyamatos megújulás igényét hordozza magában, melynek ennek eleget is tesz.
 
BG
Forrás: MTI, Minap
A képek illusztrációk