A jövő távközlési szakemberei miatt együttműködést írtak alá

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Szakképzési Centrum a Magyar Telekommal a jövő informatikai és távközlési szakembereiért.

A Miskolci Szakképzési Centrum számára kiemelten fontos, hogy tanulói minél több helyen szerezzenek szakmai gyakorlatot, emiatt számos kis-és középvállalkozással, valamint nagyvállalattal vannak kapcsolatban.
 
A jövő távközlési szakemberei miatt kötötték a megállapodást 
 
A Magyar Telekommal kötött megállapodás keretében közösen kidolgozzák a duális képzés feltételeit, valamint pályaorientációs programokat szerveznek annak érdekében, hogy felkeltsék a diákok érdeklődését az informatika és távközlési szektor iránt.
 
Molnár Péter, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy bízik benne, hogy az együttműködésnek köszönhetően olyan piacképes tudással rendelkező tanulók lépnek ki a munkaerőpiacra, akik megállják majd a helyüket a cégeknél.
 
„A jövőt meghatározó technológiák működéséhez is elengedhetetlenek lesznek a korszerű távközlési infrastruktúrák. Ezért fontos, hogy a jövőben rendelkezésre álljanak jól képzett szakemberek ezen hálózatok tervezéséhez, építéséhez, üzemeltetéséhez, illetve a korszerű infrastruktúrára épülő megoldások kifejlesztéséhez. A most elkezdett közös munka a centrummal megteremti a hidat az elméleti oktatás és a munka gyakorlati világa között, amely lehetővé teszi, hogy a diákok könnyebben, a megfelelő gyakorlati tudással felvértezve lépjenek majd be a munkaerőpiacra"- jelentette ki Tóth Imre, a Magyar Telekom képviseletében.
 
BG
Forrás: Minap, Haon
A képek illusztrációk