A Magyar Posta új logisztikai üzemet épít Miskolcon

A kor követelményeinek megfelelő zöldmezős beruházással új logisztikai üzemet épít a Magyar Posta 1,7 milliárd forint értékben. A 2022-ben elkészülő depóban automata csomagszortírozót telepítenek.

A Miskolc-Alsózsolca Ipari Parkban épülő üzemet a Magyar Posta az MPL+ logisztikai fejlesztési programja keretében valósítják meg. A jelenlegi üzemnél háromszor nagyobb, bruttó 4747 négyzetméter alapterületű lesz az új, mely magába foglalja az üzemcsarnokot, az irodákat, a szociális helyiségeket valamint 12100 négyzetméter külső burkolt területet. A logisztikai üzem két oldalán 7 darab dokkolót és 8 darab szintbeli ipari és extra kaput helyeznek el, valamint a depóban automata csomagszortírozó rendszert telepítenek. 
 
A modern logisztikai üzemnek hála lerövidülhet a kézbesítési idő
 
Dr. Juhász Edit, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkára szerint a beruházás stratégiai fontosságú lépése az MPL+ logisztikai projektjének, amely a csomaglogisztikai rendszerének modernizálásával segíti a versenyképességük megérzését.
 
Miskolcon a logisztikai üzem tavaly közel 2 millió csomagot szortírozott, melyből 450 ezret kézbesített. Ez az üzem látja el a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 358 településének közel 700 ezer lakosát csomaglogisztikai szolgáltatásokkal.
 
Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint a fejlesztés hosszútávon a térség érdekeit szolgálja majd. A megyében nem volt még ilyen mértékű infrastrukturális fejlesztés, ami hatással lehet a kézbesítési idők lerövidülésére.
 
A logisztikai üzem vázszerkezete részben már elkészült, várhatóan jövő év elején adják át.
 
BG
Forrás: MTI, Minap, BOON, Magyar Posta
A képek illusztrációk