A Miskolci Egyetem milliárdokból fejleszti digitális oktatását

A Miskolci Egyetem csaknem 3,5 milliárd forintból fejleszti digitális oktatását.

A digitalizációs fejlesztések az Európai Unió 2030-ig terjedő tervezési programjának központi elemeivé váltak, melynek eredményeképp a magyar felsőoktatási intézmények előtt csaknem 81 milliárd forint pályázati keretösszeg nyílt meg. A Széchenyi 2020 program keretéből a Miskolci Egyetem csaknem 3,5 milliárd forintot nyert el oktatásuk digitális fejlesztésére.
 
A hibrid oktatást támogató környezetet is fejlesztik
 
A  „DigitALL – Az oktatás digitális átalakítása a Miskolci Egyetemen” projekt 2022 júniusában kezdődött és 2026 áprilisában fejeződik be. A közel 4 év alatt kidolgozzák a digitális oktatás módszertanát, valamint a gyakorlati oktatást segítő digitális infrastruktúrát is fejlesztik. Mindemellett az oktatók és hallgatók információtechnológiához kapcsolódó készségeit is fejlesztik.
 
A projekt része az informatikai hálózatfejlesztés, a digitális eszközpark megújítása és kapacitásbővítése, illetve egy intézményi szintű egységes, zárt rendszerű távolléti és hibrid oktatást támogató környezet megteremtése.
 
Az informatikai hálózaton megvalósuló képzésekhez e-learning tananyagfejlesztés kapcsolódik, amely hallgatói támogatási rendszerrel bővült. A képzéseken megszerezhető kompetenciák a munkaerőpiaci igényeken alapuló fejlesztések is hozzájárulnak.
A projekt keretében többek között a mesterséges intelligencia használatát is oktatják.
 
BG
Forrás: MTI, Miskolci Egyetem
A képek illusztrációk