A miskolci Fux Zrt-nél jelentős fejlesztéseket valósítottak meg

A miskolci Fux Zrt nagyteljesítményű elektromos vezetékek és kábelek gyártására szakosodott. A cég 1,6 milliárd eurót fordított termelékenységének növelésére és versenyképességének fenntartására, most pedig az új gyártóegységük átadására került sor.

A vállalat fennállásának 30. évfordulóját ünnepli a Fux Zrt. Az eseményen Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy az ország erősödését jelentik az ilyen és hasonló beruházások. A cél, hogy a járványhelyzet elmúlását követően még erősebbé váljon az ország.
 
Dömötör Csaba államtitkár, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Barkóczi István tulajdonos-vezérigazgató
 
Az államtitkár elmondta, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium által kiírt, a versenyképesség növelését támogató pályázat segítségével a Fux Zrt újabb beruházást valósított meg. A cég Európában is jelen van, gyártmányaik 80%-át exportálja, egyre fontosabb szereplője a nemzetközi piacnak és a járványhelyzet ellenére is tovább gyarapodott. A tervek szerint újabb fejlesztések is várhatóak a cégnél.
 
Csöbör Katalin (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője azt mondta: hogy a járványhelyzet negatív hatásai miatt a piaci igényekre alapozó fejlesztés mellett döntött a cégvezetés. Az 1,6 milliárd eurós beruházás felét, 800 millió forintot a magyar kormány biztosította.
 
Csöbör Katalin Borsod-Abaúj-Zemplén megyével kapcsolatban hozzátette még, hogy a kormánytól 56 megyei vállalkozás 17 milliárd forint támogatást kapott, mellyel 24 ezer munkahelyet tudtak megmenteni. A Fux Zrt beruházásával fenn tudják tartani nemzetközi versenyképességüket és új munkahelyeket is létrehoztak.
 
Barkóczi István, a magyar érdekeltségű cég tulajdonos-vezérigazgatója elmondta, hogy a cég tavalyi árbevétele 13 milliárd forint volt és eddig 200 dolgozót foglalkoztattak, viszont a beruházás miatt 225 főre emelkedik a létszám.
 
BG
Forrás: MTI/Képek Vajda János