A miskolciak is jelentkezhetnek ingyenes informatikai képzésre

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a nagy sikerre való tekintettel ismét meghirdette az ingyenes informatikai képzést, melynek célja a résztvevők digitális készségeinek fejlesztése.

A koronavírus-járványt követő gazdasági helyzetre válaszul az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2020-ban hirdette meg először az Újratervezés Programot, melynek keretében ingyenes informatikai képzésen vehettek részt a jelentkezők.
 
Tízezer fő vehet részt a programban 
 
Az érdeklődők számára 2022. április 29-től ismét megnyílt a jelentkezés a díjmentes informatikai képzésre, ami elősegítheti pályaváltásukat. A harmadik alkalommal meghirdetett program keretében 10 ezer főnek van lehetősége digitális készségeik fejlesztésére és a programozás alapjainak megismerésére, majd ezt követően több mint háromszázan juthatnak tovább a nyáron induló alapszintű szakmai képzésekre.
 
A képzést távoktatási formában tartják, 4 héten keresztül 2-6 órás napi elfoglaltsággal jár, ami függ attól, hogy a résztvevőnek milyen előismeretei vannak, és mennyi ideje van fejlesztenie magát.
 
A programra a 18. életévet betöltött személyek jelentkezhetnek 2022.május 6-ig.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk