A Prohuman megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat miskolci call centerében

A Prohuman Kft Miskolcon nyitott call centerében megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat. Alkalmazásukkal a munkaerőpiac rejtett tartalékai szabadulnak fel.

Az elmúlt 10 évben sokat változott a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási helyzete, mivel 18%-ról 44%-ra nőtt a dolgozók aránya. Sajnos ez az átlag még mindig elmarad az uniós 50%-os átlagtól, de már előre mozdulást jelent a korábbi évtizedekhez képest.
 
Call centeres feladatokat látnak el a megváltozott munkaképességűek
 
Ignácz Béla, a Prohuman ügyvezetője úgy gondolja, hogy a munkaerőpiacon növelni kell a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását. Szerinte bármelyik cégnél lenne hely az alkalmazásukra.
 
Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális ügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy 2020. januárban elindult az "Érték vagy" program a munkaerőpiaci szereplők és az állam bevonásával, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a megváltozott munkaképességűek is értékesek és esélyt kell adni számukra.
 
Veres Pál, Miskolc polgármestere úgy gondolja, hogy fontos az esélyegyenlőség napjainkban. Az önkormányzat igyekszik segíteni a fogyatékkal élőket és a megváltozott munkaképességűeket támogató civil szervezeteket.
 
A Prohuman Kft cégtörténetének egyik új mérföldköve a miskolci Esélyteremtő Call Center megnyitása, ahol 30 főt foglalkoztatnak jelenleg, de további bővülés várható.
 
BG
Forrás: MInap, BOON, MMOnline
A képek illusztrációk