Átadták az Y-hidat Miskolcon

December 12-én átadták a forgalomnak Miskolcon az Y-hidat, mely meghatározó beruházás a város életében – tudatta Veres Pál polgármester.

Elkészült egy meghatározó beruházás Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén. Veres Pál polgármester közösségi oldalán tudatta: átadták az Y-hidat, mely jelentősen megkönnyíti a helyiek mindennapjait.
 
Mint a városatya fogalmazott, a megvalósítás nem volt könnyű és fájdalommentes, de példaértékű együttműködéssel megépülhetett a híd – a kivitelező NIF Zrt. figyelembe vette a környéken élők és a város aggodalmait, kéréseit, felvetéseit.
 
Átadták az Y-hidat Miskolcon
Átadták az Y-hidat Miskolcon
 
A híd építése során olyan járulékos megoldások is megvalósultak, amelyek a hídtól függetlenül is könnyítenek a helyiek életén. Meghosszabbodott például a Csokonai utca, s van remény arra, hogy a kapcsolódó útszakaszt is meghosszabbítják a József Attila útig – írta Veres Pál közösségi oldalán.
 
A híd elkészültével már nem kell kerülniük az arra közlekedőknek. További közös siker, hogy a miskolciak kérésének megfelelően a kerékpárosoknak biciklis híd is készül.
 
A polgármester kifejezte reményét, hogy a martin-kertvárosiak és a szirmaiak élete mostantól könnyebb lesz.
 
Fotó: facebook.com/veres.pal.miskolc
 
B.A.