Bért emel a Bosch miskolci üzemében

A Bosch magyarországi üzemeiben átlagosan 8 százalékkal emeli dolgozói béreit. Az összes dolgozót érinti a változás, más-más arányban.

A Bosch-csoport három vállalata, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft., a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., illetve a maklári Robert Bosch Automotive Steering Kft. Adott munkavállalóinak minimum 4% béremelést.  

Attól függően, hogy ki milyen pozícióban van a cégnél, más összegű béremelést kap. Az alacsonyabb jövedelmű kollégáknak 8-10%-os emelés jár, a magasabb keresetűek 4 % körüli összegre számíthatnak az infláció függvényében. Az emelés a bónuszokkal és cafetéria-elemekkel együtt értendő.  

 

Az infláció határozta meg az emelést

Az infláció határozta meg az emelést

 

A Bosch minden évben emel valamennyit dolgozói bérén, nem is tehetne másképp, hisz az autóipari szférában ez szinte követelmény. A Mercedes idén magasra tette a lécet, bruttó 90 ezer forintos alapbér emelést hajtanak végre cégüknél.  

Az autóipart is negatívan érintette a járvány, ellenben az elektromos autók iránti kereslet drasztikusan növekszik, amelynek köszönhetően az autóipari cégek fellendülőben vannak.  A kezdeti munkaerőhiányt is pótolták már a vállalatoknál, így könnyebben tudnak felkészülni a jövő kihívásaira.

 

M. A. 

Forrás: napi.hu