Egy kés nem volt elég neki, szurkált tovább – elítélték Miskolcon

Ítélet született a Miskolci Törvényszéken annak a férfinak az ügyében, aki egy családi rendezvényen két testvérét is megkéselte.

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki családi rendezvényükön hasba szúrta egyik testvérét, majd mivel eltört a kés pengéje, fogott egy másikat, amellyel a másik testvérének is nekiesett – nyaktájékon szúrta, felső testén és karjain is megsebesítette – írta meg a boon.hu.
 
A késelésbe torkolló rendezvény 2021 szeptemberében zajlott Borsodnádasdon, ahol a vádlott erősen ittas volt már, amikor szóváltásba keveredett a testvéreivel.
 
A vádlottat a harmadik testvére tartotta vissza attól, hogy tovább szurkáljon. Egyik, megtámadott testvére mellűri levegőgyülem miatt életveszélyes állapotba került, a másik 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, de esetében is kialakulhatott volna életveszély – tudatta a boon.hu.
 
A Miskolci Törvényszék a férfit 9 év börtönre és ugyanennyi év közügyektől eltiltásra ítélte, a feltételes szabadság lehetősége nem merült fel. Az ítélet nem jogesős, a vádlott – aki egyébként beismerte és megbánta tettét - védőjével fellebbezést jelentett be, az ügyészség 3 munkanapot tartott fenn arra, hogy a jogorvosi nyilatkozatot megtegyék – írta meg a boon.hu.
 
B.A.