Egyre jobban szeretik a miskolciak az MVK-mobiljegyet

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a miskolciak körében a 2020.március 27-től bevezetésre került MVK-mobiljegy.

A koronavírus járvány első hullámának idején vezették be a Mobiljegy alkalmazást annak érdekében, hogy csökkentsék a fertőzés terjedésének lehetőségét.
 
Egyre jobban szeretik a Mobiljegyek vásárlását Miskolcon
 
A Miskolc Városi Közlekedési Zrt (MVK Zrt) megállapodást kötött a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-vel, melynek értelmében a miskolciak Mobiljegy alkalmazáson keresztül vásárolhatják meg jegyeiket, bérleteiket, melynek ára megegyezik a papíralapú termékek díjával. A megvásárolt jegyek és bérletek használatához egy letöltött telefonos applikáció és mobilinternet szükséges. Az utasnak elég csak megadnia az utazási céljának megfelelő járat indulási időpontját, majd miután kiválasztotta a terméket, a vásárlás ellenértékét egyenlegéből vagy a bankkártyája segítségével tudja rendezni.
 
A bevezetése óta eddig közel 160 ezren vásároltak mobiljegyet Miskolcon és Felsőzsolcán. A mobiljegyek forgalma 1 év alatt átlépte a 100 millió forintot. Az elmúlt 15 hónapban a digitális jegyek és bérletek alkalmazása egyre népszerűbb szolgáltatásnak bizonyul. A kínálat több jegytípussal bővült. A megvásárolható termékek között a legnépszerűbbek a vonaljegyek, valamint a kombinált havi tanuló és teljesárú bérletek.
 
Az MVK Zrt számára kiemelten fontos, hogy a miskolciak a legkényelmesebben vehessék igénybe a városon belüli közösségi közlekedést.
 
BG
Forrás: MKV ZRT, Minap