Esélyautót adtak át Miskolcon

A fogyatékossággal élő emberek hétköznapjait megkönnyítő Esélyautó-programhoz csatlakozott Miskolc. Egy SEAT Leon kombit adták át a napokban, mely a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) működését fogja segíteni.

Eleki József, az Esélyautó Magyarország Kft ügyvezetője elmondta, hogy a cég azzal a céllal alakult meg, hogy az 5 legnagyobb, fogyatékos embereket összetartó érdekvédelmi szervezettel közösen a mozgás-, hallás-, és látássérült emberek, továbbá az értelmi fogyatékos és autista személyeknek támogatást nyújtson a mindennapok során. A Covid járvány tovább nehezítette a fogyatékkal élők és az őket ellátó nonprofit szervezet helyzetét, mivel a hétköznapi bevásárlásokat, gyógyszerek beszerzését ők intézték.
 
Az autók segítik a bevásárlást is
 
Az első Esélyautót Szombathelyen adták át tavaly nyáron, de fogyatékkal élőket segítő autók már Kecskeméten és Nyíregyházán is megtalálhatóak.
 
Miután kifogástalanul és maximális kapacitással ellátják feladataikat az első autók, örömmel csatlakozott Miskolc is az országos kezdeményezéshez- mondta el Veres Pál, a város polgármestere. Kiemelte, hogy az elmúlt hónapokban a MEGYESZI munkatársai, a város intézményhálózata, továbbá a miskolci rendészet kemény munkát végeztek annak érdekében, hogy a rászorulókat elássák. Veres Pál szerint a Covid járvány után is helye lesz az esélyautónak, mert segíteni fogja a szociális intézményhálózat működését a hétköznapokban.
 
Az autót a SEAT márka vezérképviselete, a Porsche Hungária ajánlotta fel, melyet a helyi SEAT márkereskedő, a Miskolc Autó készítette fel. Az Esélyautó programhoz egy évvel ezelőtt csatlakozott a Mercarius Flottakezelő Kft is. A cég aktívan támogatja a közös célokat és hozzájárul a mozgássérült személyek mobilitásának biztosításához.
 
A szervezet még több márkakereskedéssel és településsel szeretne együttműködést kialakítani annak érdekében, hogy minél több fogyatékossággal élőnek segíthessen- tette hozzá Eleki József.
 
BG
Forrás: Minap