Fejlesztik a miskolci kórházat

Közel 800 millió forintból fejlesztik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház eszközállományát Miskolcon.

Csaknem 800 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részerült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, ahol ebből az összegből fejlesztik az onkológiai és kardiológiai szakmák eszközparkját.
 
800 millió Ft-ból fejlesztik a kórházat
 
A projekt részeként 560 millió forint támogatásból a jelen kor elvárásainak megfelelő kardiológiai eszközpark kialakítása kezdődik el a beavatkozások és diagnosztika terén is. 240 millió forint támogatási összegből az onkológiai terület fejlesztéséért diagnosztikai, besugárzástervezési és terápiás eszközöket, szoftvereket szereznek be.
 
A beruházás célja a megyei fekvőbeteg-ellátó intézmények infrastrukturális feltételeinek javítása a vezető halálokok csökkentését célzó eszközbeszerzésekkel, a betegekre szabott kezelési folyamatok támogatásával, az ellátási folyamat felgyorsításával, ezzel is javítva a páciensek gyógyulási esélyeit.
 
BG
Forrás: MTI, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház
A képek illusztrációk