Felújíthatják a miskolci kórház gyermekrehabilitációs osztályát

Húszmillió forintot kapott a miskolci megyei kórház a Nestlétől, hogy a gyermekrehabilitációs osztályát renoválni tudja. A felújítást várhatóan jövő nyárra be is fejezik.

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának főorvosa, Hauser Péter nyilatkozata szerint elengedhetetlen, hogy a gyerekek megfelelő kezelésben és szép környezetben részesüljenek. Ezáltal könnyebben integrálhatóak majd az után, hogy hazamehetnek a rehabilitációs osztályról.  

A felújítást a Nestlé Hungária finanszírozza. A húszmillió forintból a szobákat, folyosókat, közös helyiségeket és a vizes blokkokat is tatarozni tudják.

 

A támogatás átadása

A támogatás átadása

 

A Nestlé, amely 2021-ben ünnepli 30. magyarországi születésnapját, három üzemmel is rendelkezik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ezért kiemelkedően fontos számukra, hogy dolgozóik gyermekei megfelelő ellátásban, minél szebb környezetben részesüljenek.

A cég ezen felül is odafigyel a gyerekekre, Nestlé az Egészséges Gyerekekért program néven fut egy komplex rendszerük. Célzott kutatásokkal, termékfejlesztéssel, oktatással és tájékoztatással próbálják meg a gyerekek életkörülményeit javítani. Innovatív megoldásokon is dolgoznak világszerte. 

 

 

M. A. 

Forrás:mti