Felújítják a miskolci hulladékátrakó állomást

Több mint négymilliárd forintból építhetnek vadonatúj hulladékválogatót Miskolcon. A sajószigeti utcai hulladékátrakó átépítésével tesz szert a város az új létesítményre, amely munkahelyeket teremthet, és megfelelő hulladékgazdálkodási infrastruktúra kialakításának alapkövévé válhat.  

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hulladékválogató mű megvalósítására kerül sor. A projektre uniós támogatást nyert az ügyért fellépő konzorcium, így 4 milliárd 111 millió forintból építik meg az új hulladékválogatót. A helyi hulladékátrakót újítják fel, illetve a kapacitás növelése érdekében bővítik is az épületet.  
 
 
Műanyag hulladék
Műanyag hulladék 
 

Egy teljesen új csarnokot építenek meg 3400 négyzetméteren, amelyben modern technológia segítségével válogatják majd gépek a hulladékot, évente mintegy 15 ezer tonnát. A térburkolatot 1305 négyzetméterre viszik fel, és helyet kap egy 200 négyzetméteres szociális épület is.  

A válogató létrejöttéhez az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft., a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás, a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás, továbbá a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás fogott össze és kért ajánlatot. A felújítást és megépítést a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. és a MENTO Környezetkultúra Kft. végzi majd.  
 

 

M. A.
Forrás: napi.hu