Földgázos midibuszokkal bővül Miskolc közlekedése

Újabb fontos lépés történt a miskolci tömegközlekedésben: február 28-án megérkeztek a sűrített földgázüzemű kisbuszok.

Hat darab ún. midibusz érkezett Miskolcra február végén. A sűrített földgázüzemű Iveco járművek azokon a részeken közlekednek majd, ahol kevesebb az utas – van, aki már találkozhatott is velük.
 
A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. folyamatosan igyekszik modernizálni autóbuszparkját – 2022 nyarán 10 elektromos buszt is forgalomba állított – írta meg a boon.hu.
 
Az elektromos hajtású buszok elsődleges szerepet kaptak a város közösségi közlekedésében, mivel nagymértékben emelkedett a CNG üzemanyag ára.
 
Földgázos midibuszokkal bővül Miskolc közlekedése - Fotó: MVK/boon.hu
Földgázos midibuszokkal bővül Miskolc közlekedése - Fotó: MVK/boon.hu
 
Az új midibuszok is jóval kevesebbet fogyasztanak, mint a már forgalomban levők, vagyis a takarékossági programban is lényeges szerepük lesz – tudatta a boon.hu.
 
Miskolc 1 esztendeje jelentette be, hogy lízingkonstrukció keretében beszerzi a CNG-meghajtású midibuszokat. Amellett, hogy kímélik a környezetet, könnyen bejutnak olyan utcákba, ahová egy nagyobb méretű, csuklós jármű nem tud, vagy csak igen nehezen.
 
Az új midibuszok hasonlóan jól felszereltek, mint a már közlekedők, van bennük klíma, utasszámláló és utastájékoztató eszközök, biztonsági kamerarendszer – írta meg a boon.hu.
 
Fotó: MVK/boon.hu
 
B.A.