Folytatódnak a fejlesztések a Miskolci Egyetemen

A Miskolci Egyetemen a nyár elején fogtak hozzá az egyetemi könyvtár modernizálásához, de most újabb fejlesztésbe kezdenek, ugyanis az E/1-es kollégium felújítását kezdték meg.

Az újabb beruházás több mint 1 milliárd forintba fog kerülni. A munkálatok során a kollégium nyílászáróit kicserélik, modernizálják az elektromos hálózatot, valamennyi szobába és a közösségi térbe új burkolatot raknak le, valamint a fürdőszobákba és konyhákba kicserélik a bútorokat.
 
Kamerákat helyeznek el a mindenki által közösen használt területekre 
 
Az épület földszintjén 2 személyes szobák kerülnek kialakításra, míg az emeleteken marad a régi 2x2 fős apartman elrendezés.
 
Az épületbe való belépés beléptetőrendszeren keresztül fog történni és kamerákat is szerelnek majd fel a mindenki által közösen használt területeken.
 
A tűzvédelmi rendszert is kicserélik, továbbá felújítják az épület aluláját, ahol egy lobbyt alakítanak ki a kollégisták és vendégek számára.
 
"Sulák László, a kollégiumok vezetője elmondta: ez csak az első lépés. Reményeik szerint a következő három-négy évben valamennyi épület megújul és mindegyikben modern, kényelmes szobákat alakítanak ki, amelyekhez önálló fürdőszoba is tartozik majd."
 
A felújítás ideje várhatóan 5 hónapig tart.
 
BG
Forrás: Miskolci Egyetem
A képek illusztrációk