Geotermikus fűtési lehetőségeit vizsgálja a megyei kórház

Ha lehetséges, geotermikus fűtésre állna át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórháza. A miskolci intézmény vizsgálja ennek megoldási módjait.

Geotermikus fűtésre váltana a megyei kórház Miskolcon. A tervezés első lépésében előzetes környezetvédelmi vizsgálatot kell lefolytatni, amelyet már el is kezdtek – írta meg a minap.hu.
 
Geotermikus fűtési lehetőségeit vizsgálja a megyei kórház - Fotó: minap.hu
Geotermikus fűtési lehetőségeit vizsgálja a megyei kórház - Fotó: minap.hu
 
A NEG Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt. kérelme arra irányul, hogy a kórház geotermikus energiával ellátásához termelő- és visszasajtoló kutakat tervezzenek és alakítsanak ki - az előzetes vizsgálati eljárás már folyamatban van a területi környezetvédelmi hatóságnál (amely a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya).
 
Mint azt a miskolci polgármesteri hivatal közölte, a telepítés helyével kapcsolatos kizáró okokra, a környezeti hatásvizsgálat szükségességére, valamint a környezeti hatástanulmány tartalmára vonatkozó észrevételt február 6-áig lehet benyújtani, közvetlenül a Környezetvédelmi Hatósághoz – írta meg a minap.hu.
 
Fotó: minap.hu
 
B.A.