Hamarosan új miskolci beruházást jelentenek be

Nemsokára új beruházásokat jelentenek be Nyíradonyban és Miskolcon, amelyek a kormány segítségével valósulnak meg - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

 "A koronavírus nyomán kialakult világjárvány nem "csak" egészségügyi, hanem komoly gazdasági kihívásokat is eredményezett. A magyar gazdaság számára ez a helyzet azonban esélyt is kínál a versenyképesség növelésére" - írta Szijjártó Péter. Kiemelte: a magyar gazdaság "a magyar emberek munkájától lesz sikeres, ahhoz pedig, hogy a magyar emberek dolgozhassanak, beruházásokra van szükség".
 
Hamarosan új miskolci beruházást jelentenek be
 
A kormány ezért is indította el a magyar gazdaságtörténet egyik legjelentősebb beruházásösztönzési programját, amelyre 806 magyarországi vállalat jelentkezett. A kérelmek elbírálása folyamatos, kedden pedig átlépte a 300 milliárd forintot a már támogatásban részesített beruházások összértéke - írta a miniszter. "Ma reggelig 646 vállalatnak utaltunk át összesen 146 milliárd forintnyi támogatást, amivel 120 ezer munkahelyet tudtunk megvédeni. A most végrehajtott beruházások biztosítják, hogy ezek a vállalatok hosszú távú előnyre tegyenek szert külföldi vetélytársaikkal szemben, így hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar gazdaság minél előbb visszaálljon a világjárvány előtti növekedési pályára" - közölte Szijjártó Péter. "Nincs megállás: hamarosan Nyíradonyban és Miskolcon újabb beruházásokat jelentünk be" - tette hozzá.
 
MTI/T.D.