Jegy és bérletautomatát helyeztek ki a Miskolci Egyetemen

Októbertől 20 darab új, bankkártya terminállal rendelkező jegy- és bérletárusító automatát helyeznek el Miskolcon, közülük egyet a Miskolci Egyetemen helyeztek üzembe.

A Miskolci Egyetem A/4-A/1-es épületén átjáró egyetemi hallgatók az ajándékbolttal szemben végre sorban állás nélkül vásárolhatják meg jegyeiket, bérleteiket, melyeket már biztonsági hőpapírra nyomtatnak.
 
Sorban állás nélkül lehet jegyeket és bérleteket venni a tömegközlekedés igénybevételéhez
 
Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere az átadó ünnepségen azt mondta, hogy a bérletautomata megfelel a modern kor elvárásainak és innentől kezdve időspórolás mellett vásárolhatók meg a jegyek, bérletek a tömegközlekedés igénybevételéhez.
 
Demeter Péter, az MVK Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy még 19 bérletautomatát helyeznek ki a város forgalmas helyeire. Terveik között van, hogy idővel elinduljanak az elektronikus jegyrendszer bevezetéséhez.
 
A Miskolci Egyetem nevében a M. Szűcs Péter kommunikációs és beiskolázási igazgató megköszönte a bérletautomata kihelyezését az intézmény területére, de külön kérte, ha lehetőség van rá, a csúcsidőszak elkerülése miatt a főbejáratot is érintse valamennyi buszjárat.
 
A kihelyezésre kerülő automatákból a nap 24 órájában lehet jegyet és bérletet vásárolni.
 
BG
Forrás: MVK Zrt, Miskolci Egyetem
A képek illusztrációk