Jövőre tíz darab elektromos busz érkezik Miskolcra

Az MVK Zrt 2021 június végén írt ki pályázatot 10 darab villanybusz beszerzésére és a hozzájuk kapcsolódó töltő infrastruktúra kiépítésére.

A nyertes ajánlatadó a BYD Kft lett. A villanybuszokat a Zöld Busz Program keretében, csaknem 1,5 milliárd forint összegű állami támogatással szerzi be a közlekedési vállalat.
 
A villanybusz 82 utas szállítására alkalmas
 
A beszerzésre vonatkozó szerződést Demeter Péter, Miskolc Városi Közlekedési Zrt vezérigazgatója és Krenner László, a BYD kft kelet-közép-európai értékesítési vezetője írta alá.
 
A szerződésben foglaltak alapján az MVK Zrt 2,1 milliárd forintért vásárolja meg az elektromos buszokat és a hozzájuk kapcsolódó töltési infrastruktúrát. A töltésre szolgáló berendezést az MVK telephelyére telepítik. A töltőinfrastruktúra képes lesz a legtöbb buszt egyidejűleg tölteni, 5 óra alatt 100 százalékos szintre.
 
Az elektromos busz 12 méter hosszú, 82 utas szállítására alkalmas, 35 fix ülőhellyel. A jármű klímaberendezéssel, egységes külső és belső vizuális, valamint belső hangos utastájékoztató berendezéssel, oldalanként 2-2 nyitható ablakkal, ajtónként 1-1 kamerás utasszámláló berendezéssel, tolatókamerával, biztonsági kamerarendszerrel és wifivel felszerelt.
 
Az autóbuszok várhatóan 2022 nyarán kerülnek forgalomba.
 
BG
Forrás: Borsod24, MagyarbuszInfo
A képek illusztrációk