Képzési információs és élményközponttal gazdagodott Miskolc

Miskolcon Képzési információs és Élményközpont nyílt.

A Miskolci Szakképzési Centrum (MSZC) 10 tagintézményében 19 ágazatban csaknem 100 szakmát tanítanak. A Centrum iskoláiba több mint 7 ezer diák jár, és csaknem kétezren fejezik be tanulmányaikat évente.
 
Schanda Tamás 
 
Az új központ azok számára nyúlt segítséget, akik pályaválasztás előtt állnak és új szakma tanulásában gondolkodnak. A betérők számára tanácsokkal, információkkal, játékos önismereti tesztekkel segítenek megtalálni az érdeklődésüknek leginkább megfelelő szakmát.
 
A központban a gyerekeket többféle módszerrel vezetik rá, hogy melyik szakterület a legmegfelelőbb számukra. Pályaorientációs tesztek megválaszolásával már közelebbi képet kapnak az irányról, emellett még technológiai dolgokat is kipróbálhatnak.
 
Az intézmény élményközponti részébe főleg általános iskolás csoportokat várnak, ahol az ő nyelvükön, stílusukban, érdekes technológiák segítségével adják át az információkat.
 
Az eseményen részt vett Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára is.
 
BG
Forrás: MTI, Minap, Boon
Képek: MTI/Vajda János