Kéz a kézben a DVTK és a Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetem és a Diósgyőri VTK megegyezést kötöttek, miszerint a hallgatók a DVTK színeiben használhatják a sportlétesítményeket, a DVTK játékosai pedig járhatnak az egyetemre – mindez természetesen kvalitáshoz kötött. 

Nem arról van szó tehát, hogy szabad átjárás lesz a két intézmény közt, a tehetséget mutató fiatalok azok, akiket delegálhat az egyetem vagy a DVTK a másik félhez, amennyiben a sportolónak vagy a hallgatónak erre igénye van.  

 

A DVTK gyakorlati képzésben is részesíti majd a hallgatókat az egyetem berkein belül, duális képzés keretében. “A célunk az, hogy a térség sportolóit itt tartsuk, és közösen egy vonzó lehetőséget kínáljunk" - mondta Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora.

 

Egyetemi hallgatók Miskolcon

Egyetemi hallgatók Miskolcon

 

A megállapodás szerint egyébként több, sporttal összefüggő kutatás-fejlesztési projekteket indít a DVTK és a Miskolci Egyetem. A kutatások a felsőoktatási intézményben zajlanak majd, az eredmények pedig segítik a DVTK sportolóit a munkájuk professzionálisabb végzésében. A tervek szerint a DVTK 2024-re birtokba veheti új stadionját, amelyet az azévben tartandó Európai Egyetemi Játékok székhelyének is szán a csapat. Reményeik szerint a Debreceni Egyetem hallgatói is a pályára léphetnek ekkor. 

 

 

M. A. 

Forrás:mti

Fotó: Miskolci Egyetem/ Facebook